Fokvisie

Wij fokken in de eerste plaats voor onszelf. We willen de lijn van Quinn behouden (en verbeteren), en het is onze intentie om een pup aan te houden uit een zorgvuldig geselecteerde combinatie. Gezondheid, karakter en een exterieur dat de rasstandaard zo dicht mogelijk benaderd, zijn voor ons de drie belangrijkste pijlers bij het fokken. Onze "ideale" Labrador is een zogenaamde dual purpose Labrador: een Labrador die correct is gebouwd en het goed doet op shows, maar ook een sterke will to please heeft om met zijn baas te werken. Boven alles, willen we dat de honden hele fijne en stabiele huishonden zullen zijn, en iemands beste kameraad voor hopelijk 10-14 jaar!


Procedure voor pupkopers

Wanneer u overweegt een Labrador pup te kopen, is het aan te raden informatie in te winnen op de websites van de Nederlandse Labrador Vereniging https://nlv.nu en de Labrador Kring Nederland https://www.labradorkring.nl. Op https://labrador-fokkers.startpagina.nl vindt u een overzicht van fokkers per provincie. 

Wij werken met een lijst met geïnteresseerden. Mensen die interesse hebben getoond, nodigen wij uit om langs te komen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek kunt u al uw vragen stellen (en zullen wij u ook allerlei vragen stellen!). Het is voor ons erg belangrijk de nieuwe eigenaren te leren kennen, en dat het van beide kanten klikt. Als we besluiten met elkaar verder te gaan, komt u op onze wachtlijst. Wanneer de pups zijn geboren en we weten hoeveel reuen en teven we hebben, kunnen we iedereen op de wachtlijst informeren of er een pup voor hen bij is. 

De pups worden geboren in onze woonkamer en groeien op in huiselijke kring. We doen er alles aan om de pups zo gezond mogelijk te laten opgroeien, met veel zorg, aandacht en liefde. We trekken veel tijd uit voor het socialiseren. Een goede basis is van essentieel belang voor de verdere ontwikkeling van de hond. We houden mensen op de wachtlijst na de geboorte op de hoogte van de ontwikkeling via sociale media, e-mail en deze website. Bezoek is van harte welkom vanaf vier weken.

De pups krijgen bij ons hun eerste vaccinaties, worden meermaals ontwormt en krijgen een EU dierenpaspoort. Een medewerker van de Raad van Beheer komt de pups chippen en neemt een swab met DNA af om de afstamming te bevestigen. De Raad van Beheer zorgt er tevens voor dat t.z.t. de stambomen worden opgestuurd. Wanneer de pups ruim zeven weken oud zijn, kijken we welke pup het best bij welke eigenaar past en of en welke we zelf houden. Wij doen dus niet aan een eerste/tweede/derde keus! Als fokker maken we de pups dagelijks mee en hebben daardoor goed inzicht in welke pup het best bij welk baasje past. Met zevenenhalf à acht weken oud mogen de pups worden opgehaald.

Een klein woord van waarschuwing. De Labrador is een fantastische hond, maar wees u bewust van de kosten, tijd en concessies die bij het hebben van een Labrador komen kijken. Het eerste levensjaar neemt veel tijd en energie in beslag. Denk bijvoorbeeld aan zindelijkheidstraining, opvoeding, socialisatie en het volgen van gehoorzaamheidscursussen. Alleen door veel tijd en energie in uw pup te steken, ontstaat een hechte band en kan uw pup uitgroeien tot een welopgevoede, tevreden en trouwe metgezel. Labradors zijn actieve honden, die meermaals per dag gewandeld moeten worden en liefst ook dagelijks los rennen. Ook kost een Labrador veel geld; denk aan voeding, spullen, cursussen en dierenartsbezoeken. Tot slot verharen Labradors het hele jaar door, met twee keer per jaar een piekperiode.

N.B. Er kunnen geen rechten worden ontleend op een pup tot de daadwerkelijke overdracht. Tot die tijd zijn beide partijen vrij om niet tot verkoop/koop over te gaan. We maken gebruik van het koopcontract van de Nederlandse Labrador Vereniging.

Neem bij belangstelling contact op via het contactformulier.

Maak jouw eigen website met JouwWeb