Over ons

Onze liefde voor Labradors begon in 2015, toen wij net in Seattle woonden en onze eerste Labrador kochten, Rosie. Omdat ik nooit eerder een hond had gehad en het allemaal graag goed wilde doen, las ik veel boeken over Labradors en hondentraining en volgde diverse cursussen met Rosie. Rosie was een fantastische hond. Heel sociaal, makkelijk, speels en lief voor alles en iedereen. Tot ons grote verdriet overleed Rosie met twee jaar totaal onverwachts in haar slaap. Een blijvende liefde voor haar en voor Labradors, was haar nalatenschap.

Na Rosie ging ik bewust op zoek naar een fokker met wie het goed klikte en die actief was met haar honden, en kwam uit bij Elizabeth Moir en haar kennel SciFi Labradors. We woonden inmiddels in Portland, en bij het eerste contact nodigde zij ons direct uit om bij de nabije Rose City Labrador Retriever Club B-match te komen kijken om haar en haar honden te ontmoeten. Tot mijn verrassing mocht ik ook één van haar puppies showen. Ik was nog nooit op een hondenshow geweest, maar ik zag het mezelf in de toekomst wel doen! Leuk feitje: die puppy van toen, heeft inmiddels tweemaal aan Westminster deelgenomen en stond in 2020 en 2021 in de top 20 van Labradors in Amerika!

Na deze ontmoeting is het balletje snel gaan rollen. Er was een mooi nestje op komst, en daaruit kwam Quinn. Quinn was een heel makkelijke pup: kalm, slim en met een grote will to please. Toen Quinn een puppy was heb ik haar een aantal keer geshowd, maar ik merkte dat zij sport-en-spel activiteiten leuker vond. Dat heeft me op het leuke en leerzame pad gebracht waarbij ik twee jaar lang van allerlei hondensporten geproefd heb. Er ging een wereld voor me open. Cursussen volgen en competitief deelnemen aan activiteiten als Barn Hunt, Rally, Dock Diving en Obedience werd al snel mijn grootste hobby. Het geeft zoveel plezier en schept zo'n hechte band, als je met je hond werkt en leert!

Door Quinn, door bevriende Labrador fokkers en door de gezelligheid die wij ervaarden bij de Labrador clubs en hondenevenementen, zijn we besmet geraakt met het 'Labrador virus'. Eind 2019 verhuisden we van Portland naar Cincinnati, zo ongeveer de andere kant van Amerika. Door mijn thuiswerkbaan begon het te kriebelen om een Labrador erbij te nemen. Toen we hoorden dat Elizabeth een nieuwe nestje verwachtte, waarvan de vader onze favoriete reu Warrick was, was onze interesse gewekt. Sean wilde graag een reu, en zo geschiedde... Wilbur sloot zich bij ons aan! Helaas kon ik door corona met Wilbur niet de start maken die ik gewenst had. Cursussen en shows waren afgelast en sociale contacten waren vrijwel niet bestaand. Gelukkig had ik inmiddels wat ervaring met training, en heb ik veel met Wilbur zelf gedaan.

In deze periode beseften wij ons ook, dat we terug naar Nederland wilden. Het was een hele onderneming om tijdens de pandemie en met twee honden overzee te verhuizen, maar in de lente van 2021 kwamen we veilig en wel in Nederland aan. Inmiddels hebben wij onze draai gevonden en wonen we in Drachten. Wij beschouwen onze honden echt als familie en genieten van het dagelijkse leven met hen. In onze vrije tijd wandelen we graag in de Friese natuur.

Al in Amerika speelde ik met de gedachte een keer een nestje te fokken met Quinn omdat ze zo'n ontzettend fijne hond is. Quinn slaagde gelukkig voor alle gezondheids- en DNA onderzoeken met vlag en wimpel. Vervolgens ben ik hard aan de slag gegaan met lezen en leren over fokken, en prijs me daarbij gelukkig met een fijn support netwerk van een aantal ervaren fokkers in Amerika en Nederland. Eind 2022 was het dan zover, Quinn's eerste nestje was een feit! Het teefje, Ruby, hebben we gehouden en inmiddels hebben we dus drie Labradors.

Ik kijk ernaar uit om mijn passie voort te zetten, andere honden/Labrador liefhebbers te ontmoeten en te blijven leren over Labradors! 

Labradors Reu Teef Upper Left Friesland Verenigde Staten Amerika Fokker Breeder Nederland SciFi Labradors Noortje

Samen met Rosie